Σχετικά

Το “Catwalk”, είναι ένα πρότυπο ελληνικό εργαστήρι ενδυματολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα, για παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας .

Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τον παγκόσμιο πολιτισμό, την ιστορία της τέχνης, τον τρόπο να φροντίζουν το σώμα τους, τη σωστή διατροφή και φυσικά ενδυματολογικές τάσεις στις ηπείρους ανάλογα με την κουλτούρα, τις κλιματολογικές συνθήκες και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Τα παιδιά σταδιακά αποκτούν οικολογική συνείδηση, κριτική και δημιουργική σκέψη και διάφορες δεξιότητες και ικανότητες μέσω καλλιέργειας του πνεύματός τους.

Η ένδυση αποτέλεσε τρόπο έκφρασης και προσδιορισμού των κοινωνικών συνθηκών, οικονομικών καταστάσεων, θρησκευτικών πεποιθήσεων, ηθικών αξιών και πολιτιστικών εξελίξεων όλων των λαών. Έτσι και εμείς ανοίγουμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ταξιδεύουμε από την απαρχή της ένδυσης στο παρόν με προορισμό το μέλλον, κάνοντας στάση στους πιο σημαντικούς σταθμούς της. Εκεί όπου η μόδα γεννήθηκε και εξελίχθηκε.

Το Catwalk απαρτίζεται  από μια διδακτική ομάδα έμπειρων, διακεκριμένων και καταρτισμένων επαγγελματιών (ενδυματολόγους, στυλίστες, σχεδιαστές μόδας, αρχιτέκτονες και παιδαγωγούς) .

Σκοπός του εργαστηρίου, είναι να αποτελέσει ένα “εκκολαπτήριο” ταλέντων, εκπαιδεύοντας τα νέα παιδιά και δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους λιλιπούτειους σχεδιαστές να αναδείξουν τα ταλέντα τους με αφορμή τη μόδα. Επίσης, βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να διδάξει στα παιδιά τη μεθοδικότητα, την ομαδικότητα και τη συνεργασία για τη διεξαγωγή μιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης ή αντίστοιχα μιας επίδειξης μόδας

Ως γνήσιο fashion workshop στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς διοργανώνεται, σε συνεργασία με τους μαθητές που συμμετέχουν, μια καλλιτεχνική εκδήλωση. Τα παιδιά στα μέσα κάθε σχολικής χρονιάς καλούνται να εμπνευστούν, με βάση όσα έχουν μάθει, και να σχεδιάσουν τη collection τους, συμπληρώνοντας το portfolio τους. Η επιλογή των σχεδίων γίνεται σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτές του εργαστηρίου και από εκείνη τη στιγμή και μετά μπαίνουν στην πυρετώδη διαδικασία σχεδίασης του fashion project της χρονιάς που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο.

Οι μαθητές στο «Catwalk» συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα με τους καθηγητές και εκφράζονται δημιουργικά μέσα από τον σχεδιασμό και τη ραπτική, καθώς επίσης εξερευνούν και μαθαίνουν πολλά για τα ενδύματα, τα αξεσουάρ, το χώρο της μόδας και της ιστορίας της, τον κόσμο του σχεδίου και της κατασκευής ενδυμάτων.